Google Adsense

KLIMS 2010 - Episod 1 (Proton dan Perodua)

Kuala Lumpur International Motor Show 2010 telah diadakan pada 3 - 12 Disember 2010 bertempat di PWTC dan aku sempat meluangkan masa melihat dengan lebih dekat lagi di hari terakhir pertunjukan itu. Sebelum ni aku sempat juga pergi ke pameran yang sama tahun 2006. Apa yang aku boleh bgtau, pameran kali ini agak kurang menyerlah berbanding tahun 2006.

KLIMS 2010 telah menerima penyertaan beberapa syarikat pengeluar / pengedar kenderaan terkenal di Malaysia dan syarikat - syarikat aksesori kenderaan. Antaranya ialah Perodua, Proton, Nissan, Toyota, dll.

Yang menarik minat aku dlm KLIMS 2010 ini concept car yang diperkenalkan oleh Kereta tempatan kita iaitu Proton Dan Perodua. Proton memperkenalkan Kereta - kereta dengan nama 5 Pahlawan Melayu pada zaman Kesultanan Melayu Melaka. Perodua pula memperkenalkan kereta konsep yang sangat unik (BEEZA).Honda Modulo

LexusBila agaknya kereta ini akan berada di jalan raya. Reka bentuk yang ditonjolkan oleh syarikat pengeluar kereta tempatan ini pasti dapat memartabatkan lagi kereta buatan tempatan dari segi reka bentuk dan kualiti. (Harap-harap).

No comments

Sila komen

Theme images by loops7. Powered by Blogger.